Elon Musk szerint csak a tiszta Bitcoin a jó Bitcoin

A Tesla fejese elég ügyesen sakkozik a kriptovaluta piacon, és most éppen megint kapott tőle egy övön alulit a Bitcoin. 

Mint korábban már láthattuk, Elon Musk néhány mondattal a mélybe taszíthatja még az olyan kriptovalutát is, mint a Bitcoin, és nagyon úgy tűnik, a Tesla vezére igyekszik még egyet-kettőt belerúgni ebbe a kriptovalutába. Míg márciusban úgy volt, hogy lehet autót venni ilyen „pénzért” is, májusban Musk úgy döntött, inkább mégse lehessen. Most pedig azt mondta, hogy majd lehet újra így is járművet vásárolni náluk, de csak úgy, ha a bányászat pusztán tiszta energiát használ fel. Itt természetesen arra gondol, hogy jelenleg a videokártyák ára az egekben van a kriptobányászat miatt, és ez a hardverelem kéri az áramot is.


Ezért lett kitalálva az SSD-alapú folyamat, ami lényegesen kevesebbet kér enni, igaz, ezzel sikerült kilőnie a meghajtók árának is. De legyünk igazságosak, Elon Musk nem arra gondolt, hogy mindent csakis megújuló energiával lehet előállítani, ha valaki bitcoinnal szeretne fizetni. Twitter bejegyzésében úgy fogalmazott, ha a bányászok tudják igazolni, hogy 50 százalék tiszta energiával dolgoztak, akkor vehetnek autót is. Klímakutatók egyébként már 2018-ban jelezték, hogy a kriptovaluták bányászata miatt megnövekedett energiaigény ártani fog a légkörnek, tehát valahol érthető Musk lépése. Egyesek azonban mondhatják, hogy a Tesla vezére újfent csak spekulál, mert nem attól fog a klíma helyreállni, ha a bányászok nem vehetnek kriptovalutáért autót. Tehát újra lejjebb szeretné rúgni a bitcoint, hogy aztán olcsón megvegye, és felvigye az árát a mindenféle bemondásaival.

[sc name=”facebook” ]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?