Műesés, lelátói balhé, csaló bíró és még 5 dolog, ami hiányzik a foci játékokból

Összeszedtük, hogy szerintünk mit kellene beépíteni futball tematikájú játékokból, hogy még valósághűbb legyen a játékélmény.

Mindig is imádtuk a focijátékokat, legyen szó mobilról, konzolról vagy PC-ről, veretjük mindennel. Sőt, az igazi labdarúgást is komázzuk, még van olyan elvetemült kolléga is, aki magyar NB2-es meccsekre jár, egyfajta „szórakozásként”. Az tény, hogy a játékok egyre inkább realisztikusak lesznek, már ami az animációt és a szikár játékmenetet, stratégiát, taktikát illeti.


foci játék

Viszont van egy csomó olyan mellékes körülmény, amivel egyszerűen nem foglalkoznak. Összeszedtünk 10 olyan dolgot, ami az Igazi Foci része, ami befolyásolja a meccseket, amik hiányoznak a játékokból, pedig valósághűbbé tehetnék az élményt.

1: Műesés

Nem kell nagyon ragozni. Óriási móka lenne, ha gombkombinációk lenyomásával el lehetne érni, hogy a játékosok feldobják magukat. Természetesen úgy kellene megvalósítani, hogy a bírók néha meg is egyék a dolgot, vagy épp ellenkezőleg, sárgával jutalmazzák a produkciót.

foci

2: Eltérő habitusú bírók

Az is szuper lenne, ha nagy különbség lenne a játékvezetők felfogása között. Például, ha egy brit bíró vezetné a meccset, az engedné a kemény játékot stb. stb.

3: Nézőtéri aktivitás

Úgy általában, az a tapasztalatunk, hogy a játékokban nagyon kevés hangsúlyt helyeznek a nézőtéri aktivitás reális visszaadásra. A szurkolók tevékenysége kimerül abban, hogy egyhangúan óbégatnak, pedig a valóság ennél sokkal szórakoztatóbb. Lehetne néha görögtűz, fújolás, bíztató őrjöngés. Tehát érkezhetne némi életerő is a drukkerek felől.

foci játék

4: Lelátói zavargás

Sőt, tovább  megyünk, egy jó kis balhé a lelátón alapvetően képes megváltoztatni a pályán zajló eseményeket. Valahogy úgy képzeljük, hogy a gyűjtött tapasztalati pontokat lehetne beváltani egy jó kis műsorra, ami miatt kényszerszünetet rendelnek el. Ezalatt a csapatok pihennek, megerősítik soraikat, és a vendég brigád morálja rosszabb lesz stb. stb. Abban persze egészen biztosak vagyunk, hogy ezt egyetlen játékgyártó sem fogja bevállalni.

5: Berohanó meztelen alak

Manapság egyre több az olyan debil, amelyik így próbálja magára felhívni a figyelmet. Igazán betehetnék a játékokba is ezt az elemet. Biztos rengeteget lehetne rajta röhögni a haverokkal.

6: Csaló bíró/bunda

Iszonyúan tudnánk értékelni, ha valamilyen úton-módon meg lehetne venni a játékvezetőt vagy az ellenfél játékosát. Tudjuk, hogy ez mind a mai napig része az igazi focinak, és emiatt bekerülhetne a játékokba is. Természetesen aki ezzel él, az óriási kockázatot vállalna, hiszen ha lebukik, akkor kizárás stb. vár rá. De hát ez már az algoritmus dolga.

7: Reklamálás

Remek lenne, ha a sporttársnál lehetne balhézni az egyes ítéletek után. Ezek után pedig változhatna is a játékvezető felfogása, igaz, nem feltétlenül a jó irányba….

pes 2021

8: Kakaskodás

Ha valamit imádunk, az egy jó kis kakaskodás, cicaharc a pályán. Csodálatos látni mindig, ahogy felnőtt férfiak totál idiótát csinálnak magukból a nagyvilág előtt, és persze az ilyen események mindig képesek felpaprikázni a szurkolókat is.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?