Valaki nyolcmilliárd forintért ruccan ki Jeff Bezosszal az űrbe

A meg nem nevezett licitáló huszonhét millió dollárt, nagyjából nyolcmilliárd forintot fizetett azért, hogy Jeff Bezosszal kilőjék a világűrbe. 

A Jeff Bezos által alapított Blue Origin első kereskedelmi útjára egy online aukció keretében lehetett jegyet foglalni. A New Shepard névre keresztelt rakéta július 20-án, az első holdra szállás évfordulóján indul útnak négy fős személyzettel: ott lesz Jeff Bezos, a testvére, Mark, a pilóta és az egyelőre névnélküli licitáló. A kiruccanás azonban igen drága lesz, hiszen huszonnyolc millió dollárért cserébe az utasok mindössze 11 percet töltenek majd a világűrben, ennek során a rakéta 100 kilométeres utat tesz meg, majd elérve a világűr határát jelentő Kármán-vonalat, az utaskapszula leválik a rakétáról, és ejtőernyőkkel visszaereszkedik a Földre.


Jeff Bezossal nyolcmilliárd
A New Shepard rakéta tesztelése  Fotó: Space News

Az exkluzív utazás iránt nagy volt az érdeklődés: a kiruccanást szervező vállalat elmondása alapján az árverésen több mint 7500 ember vett részt 159 országból, és bár szombat reggel még „csak” 4.8 millió dollárnál járt a számláló, a nap végén végül 28 millió dollárral zárult le a licit. A győztes nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám a szervezők azt ígérték, hogy a következő hetekben erre is sor kerül. A befolyt összeget jótékony célokra fordítják.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?