Mostantól sem alkoholt, sem szerencsejátékot, sem pedig vényköteles gyógyszereket nem lehet hirdetni a YouTube kezdőoldalán, valamint a mobilos alkalmazás legtetején, továbbá a politikai tartalom is tiltott lett ezeken a felületeken. 

Bár a Facebook és az Instagram már jó ideje kommunikációs felülete a politikusoknak, újabban már a YouTube-on is lépten-nyomon politikai hirdetésekbe botlik az ember. A Google által birtokolt szolgáltató nemrégiben azonban úgy döntött, hogy jelentős mértékben korlátozza a vitatott témákkal kapcsolatos hirdetési felületeket, így többek között a politikai tartalom is tiltólistára került az oldal legértékesebb hirdetési felületein, vagyis a YouTube kezdőoldalán és a mobilos alkalmazás legtetején.

A Google képviselője a The Verge-nek úgy nyilatkozott, hogy a főoldalon megjelent reklámok nagyban befolyásolják a felhasználói élményt, a mostani lépéssel ráadásul a vitáknak is szeretné elejét venni a cég. Donald Trump exelnök például a 2020-as elnökválasztás idején három napra is lefoglalta a hirdetési felületet, ami sokakban (érthető módon) ellenérzést váltott ki.

Bár 2020 óta a Google felhasználói számára elérhető a szerencsejátékkal és az alkohollal kapcsolatos hirdetések letiltása a Hirdetések személyre szabása oldalon, mostantól a Google alapértelmezetté tette ezt a funkciót, így a felhasználók lényegesen kevesebbet fognak találkozni a fentebb is említett tartalmakkal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!