Petíció indult azért, hogy Jeff Bezos ne jöhessen vissza a világűrből

Nem kisebb ügyért indult petíció, mint hogy az Amazon-alapító Jeff Bezos űrhajója ne térhessen vissza a Földre. 

A világ egyik, ha nem a leggazdagabb embere július 20-án, az első holdra szállás évfordulóján indul útnak, hogy az általa alapított Blue Origin első kereskedelmi útján feljusson a világűrbe. Az utazás során a rakéta 100 kilométeres utat tesz meg, majd a világűr határának tekintett Kármán-vonalat elérve az utaskapszula leválik a rakétáról, és ejtőernyőkkel visszaereszkedik a Földre.


A Földre való visszatérés megtagadását támogató petíciót egy Jose Ortiz nevű személy indította, aki szerint Jeff Bezos olyan, mint Lex Luthor (a Superman képregények világuralomra törő főgonosza), aki egy szupersikeres cég főnökének álcázva magát mindent elkövet a globális hatalom elérése érdekében. A szöveg arra is kitér, hogy Bezos kapcsolatban állt a kiskorúak szexkereskedelmével vádolt Jeffrey Epsteinnel, továbbá szabadkőművesekkel is szövetkezett, hogy megszerezze az irányítást a világ felett. A jelek szerint nem Jose Ortiz az egyetlen, aki szerint jobban járna a világ, ha Jeff Bezos inkább vissza sem térne az űrből, a Change.orgra feltöltött petíció ugyanis a cikk írásának pillanatában már több mint 17 ezer aláírásnál jár.

Ha nem is fent említett okokból kifolyólag, de Jeff Bezosnak számos kritikusa van, elsősorban azért, mert a milliárdos által vezetett óriáscég, az Amazon embertelen időbeosztással, szinte teljesíthetetlen célokkal és végletekig kizsákmányolt dolgozókkal jutott el oda, ahol most van.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?