Videó: Így húznak fel 28 óra alatt egy tízemeletes épületet Kínában

Egy új technológia segítségével mindössze 28 óra alatt sikerült felhúzni egy tízemeletes épületet Kínában. 

Számtalan cikket írtunk már mi is a Techworldön arról, hogy a 3D-nyomatatás elképesztő fejlődésének eredményeképpen ma már akár néhány hét alatt is felhúzható egy lakóépület vagy éppen egy irodaház. Egy új technológia azonban még ezen is túltesz, a kínai Broad Group vállalata ugyanis kész építészeti csodát hajtott végre, amikor majd egy nap alatt, egészen pontosan 28 óra 35 perc alatt felépítettek egy tízemeletes épületet.


Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az objektumot előre legyártott elemekből rakták össze, ez a teljesítmény még így is parádés. A csangsai székhelyű vállalat bizonyos részeket a szabványos konténerméretnek megfelelően gyártott le, így ezek az elemek könnyen szállíthatóak a világ szinte bármely pontjára. A tízemeletes egyébként teljesen stabil és földrengésbiztos, a technológia ráadásul nemcsak egy tízemeletes, de egy kétszázemeletes épület megalkotására is alkalmas.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?