Hasznos az Apple Watch alvásfigyelője, de van egy hátulütője

Az Apple Watch-ról bárki könnyen elérheti a 911-et Amerikában, a gond ezzel az, hogy sokaknak véletlenül is sikerül „feltárcsázni” az általános segélyhívószámot. 

Az okosórák egyik legszimpatikusabb funkciója az alvásfigyelő, ma már szinte nincs is olyan készülék, amely ne rendelkezne ezzel a funkcióval. Bár az Apple Watch felhasználóinak sokáig olyan harmadik féltől származó megoldásokkal kellett beérniük, mint a Sleep++ vagy az AutoSleep, 2020 szeptemberében végre valahára az alvásfigyelő is beépített funkció lett az Apple okosóráiban.


Az alvásfigyelő természetesen azóta is nagy népszerűségnek örvend, csakhogy van egy olyan utóhatása, amelyre senki sem számított. Az Apple Insider értesülései szerint Kansas Cityben óránként több mint 250 véletlen segélyhívás érkezik be, ugyanis az Apple Watch felhasználói alvás közben rendszeresen benyomják a 911-et. Természetesen nem telefonbetyárkodásról van szó, hanem minden bizonnyal arról, hogy az óra beleakad az ágyneműbe, vagy az éjszakai forgolódás közepette benyomódik a készüléken lévő gomb, amellyel a segélyhívót lehet tárcsázni.

A kansasi rendőrök szerint kezd kezelhetetlen lenni a helyzet, hiszen egyre nagyobb erőfeszítést igényel a véletlen segélyhívások kezelése, nem is beszélve arról, hogy ezek a hívások feleslegesen foglalják a vonalat. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehet a probléma kulcsa, a segélyhívó funkció inaktiválása sem tűnik jó ötletnek, hiszen ha baj van, nem fognak tudni időben segítséget kérni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?