Ilyen, amikor 2400 különböző elképzelés születik ugyanarról

Egy számítógépes animációkkal foglalkozó művész kihívta kollégáit, hogy egy rém egyszerű jelenetet alapul véve kinek milyen elképzelés alakul ki az agyában. 

Manapság bármilyen filmet lát az ember az elmúlt évekből, szinte kizárt, hogy legalább egy kicsi számítógépes belenyúlás ne legyen rajta. Ha csak annyi, hogy bárányfelhők kellenének az égre, de a felvétel idején nem volt, akkor azt a szakemberek ráteszik. A nagyobb, látványosabb jelenetekről pedig nem is beszélve, ahol a valóságban zöld háttér előtt ugrálnak például a Bosszúállók, a vásznon viszont egy grandiózus csatát látunk, ahol bolygók semmisülnek meg. A YouTube-on pwnisher néven futó illető meghirdette az Alternate Realities CG kihívást, ami annyit tesz, hogy mutatott egy alap rendert, és azt kérte, hogy bárki, akit érdekel a dolog, mutassa meg, milyen elképzelés alakult ki benne ezt látva.


A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy 2 400 alkotás érkezett, amelyek a legszélesebb spektrumon helyezkednek el. Akadt, aki teljesen valósághűen alkotta meg a maga kis videóját, míg olyan is volt, aki a klasszikus rajzfilmek irányába indult. Érdekes azonban, hogy nagyon sokan egy posztapokaliptikus világot vizionáltak, illetve rengetegen helyezték idegen bolygókra a koncepciójukat. Egyetlen probléma, hogy minden egyes alkotáson annyi érdekes részlet van, hogy a néhány másodperces snittekben fel sem lehet dolgozni őket. A fenti videó a legjobb 100-at mutatja nagyjából 10 percben, de érdemes azt a közel háromórás összeállítást is megnézni, amelyikben minden pályamű szerepel.

[sc name=”facebook” ]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?