Petíció indult, hogy Jeff Bezos megvegye és megegye a Mona Lisát

Petícióban követelik, hogy az Amazon-alapító Jeff Bezos vásárolja meg, majd egye meg a világ egyik leghíresebb műtárgyát, a Mona Lisát. 

Már több mint 13 ezren írtál alá, hogy a milliárdos cégalapító megvásárolja Leonardo da Vinci leghíresebb festményét, és ha már megvette, akkor fogyassza is el. A Change.orgra feltöltött petíció egyébként nem új, nagyjából egy éve indította egy marylandi zenész, Kane Powell. „Senki nem ette még meg a Mona Lisát, és úgy érezzük, hogy szükségünk van Jeff Bezosra ahhoz, hogy ez megtörténhessen” – áll az aláírásgyűjtés szövegében.


Bár a petíció értelemszerűen csak egy vicc, jól példázza azt a kort, amiben élünk. A milliárdos üzletember, akinek annyi pénze és hatalma van, hogy bármit megtehet, például megveheti minden idők legdrágább festményét, és poénból még meg is eheti azt. És hogy miért? Mert megvan hozzá a pénze.

Jeff Bezos mona lisát
Mona Lisa Fotó: The Mirror

Bezos egyébként kifejezetten népszerű most a Change.org petíciói között. Egy szintén közkedvelt kezdeményezés például arról szól, hogy a techmogul közelgő űrutazását követően ne térhessen vissza a Földre. A petíciót egy Jose Ortiz nevű személy indította, aki szerint Bezos olyan, mint Lex Luthor (a Superman képregények főgonosza), aki egy szupersikeres cég főnökének álcázza magát, hogy globális hatalomra tegyen szert.

Egy tavaly május óta futó petíció pedig Bernie Sanderst igyekszik rábírni arra, hogy egye meg Jeff Bezost.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?