Ilyen volt a Windows 36 évnyi evolúciója

Miközben egyre több dolgot tudunk a Windows 11-ről, ősz mellkasszőreinket csavargatva elmélázhatunk azon, mi történt az operációs rendszer harminchat éve alatt.

Így-vagy úgy, de aki akár csak egy alapszintű számítástechnikai dolgot is szeretne végezni mezei felhasználóként, vélhetően már találkozott a Windows nevű operációs rendszerrel. A Microsoft terméke ugyanis a megjelenése után mind elterjedtebb és elfogadottabb lett. Valahol a Windows 95 környékén már a játékosok számára is alapvető platform lett, az pedig íratlanul elfogadott alapvetés, hogy számukra az XP lett az első stabil op. rendszer játékra. Ezt követte a 7, ami akkora iskert aratott, hogy sokan még akkor is ezt használták, amikor a 2015-ben megjelent következő verzióról egyértelműen kiderült, sokkal inkább gamer-barát, mint idősebb testvére.


Voltak persze olyan „vadhajtások”, melyek a mezei felhasználók között nem igazán terjedtek el valamilyen oknál fogva, mint amilyen a Vista, vagy éppen a 8 és a 8.1. Utóbbiak valahogy nem álltak annyira kézre, kényelmetlen volt rájuk az áttérés, és sokan egyszerűen nem tudták megszokni. Mindenesetre érdemes a fenti, negyedórás kis összeállítást megnézni, ami a céget 2000-től 2013-ig vezető Steve Ballmer bohóckodásával kezdődik. Igaz, őt egyébként sem kimért, higgadt üzletembernek ismerjük, hiszen egyéb mozgóképes anyagokban is feltűnt, egészen fura „szerepekben”. Ami pedig a Microsoft legújabb érkezőben lévő operációs rendszerét illeti, egy rövid videóban megtekinthetjük, mire is számíthatunk.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?