Sok felhasználó számára jelenthet problémát, ha az Apple szeptemberben érkező csúcsmobiljai iPhone 13-ként kerülnek forgalomba. 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptemberben érkeznek az Apple legújabb okostelefonjai, amelyekről szép lassan egyre több részlet szivárog ki. Ezeket hol iPhone 12S-ként, hol iPhone 13-ként emlegetik, bár a hivatalos számozás szerint utóbbi a valószínűbb. Sokak szerint ez azonban igen rossz ötlet, a 13-as szám ugyanis a mai napig több kultúrában is a szerencsétlenség fogalmával bír, emiatt pedig számos potenciális vásárló elrettenhet a készülékek megvételétől.

Talán ezért is tartotta fontosnak a SellCell, hogy megkérdezze a felhasználókat arról, mit szólnának, ha a csúcsmobilok a 13-as jelzéssel kerülnének forgalomba. A felmérésben bő háromezer iPhone-, illetve iPad-használót kérdeztek meg a témával kapcsolatban, az eredmény pedig igen elgondolkodtató: a megkérdezettek 18,3 százaléka akár le is mondana az újdonságról, vagyis nem vásárolná meg az új mobilok valamelyikét, ha azokat iPhone 13-ként dobnák piacra.

iphone 13 babonák
Fotó: SellCell

A felmérésben részt vevők nagy többsége iPhone (2021) néven hívná az új készülékeket, 26 százalékuk szerint jó lesz az iPhone 13, 7 százalék szerint pedig egyszerűen csak ugrani kellene egy számot, és iPhone 14-re keresztelni az új jövevényeket.

A kutatásból egyébként az is kiderül, hogy a triszkaidekafóbia, vagyis a 13-as szám miatti félelem inkább a férfiakat érinti: míg a megkérdezett nők csupán 11,7 százalék tart a 13-as számtól, addig a férfiaknál 24,9 százalék ez az arány.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!