Kiterjesztik az androidos frissítéseket, azonban az OxygenOS és a ColorOS kódbázisa ezentúl közös lesz. 

Nagy port kavart, mikor a múlt hónapban bejelentették, hogy a OnePlust gyakorlatilag integrálják az Oppóba, és bár önállóan, de annak almárkájaként működik tovább. Végül azt is elárulták, hogy az OxygenOS rendszert is összeolvasztják az Oppo ColorOS rendszerével.

Az OxygenOS és a ColorOS egyelőre megmaradnak külön, azonban közös kódbázisra építenek majd. A OnePlus szerint így sikerül szabványosítani a szoftverélményt, továbbá letisztult a frissítések fejlesztése.

Ezzel együtt az eddiginél komolyabb támogatást ígér a OnePlus. A csúcsmobilok (a T és R jelölésűek is), innentől kezdve 3 főrendszerfrissítést és 4 évnyi biztonsági támogatást kapnak. A Nord és Nord CE modellekre 2 új Android és 3 évnyi frissítés jár, míg a Nord N modelleknél ez 1 új Android és 3 évnyi biztonsági frissítés.

Az új vállalások csak a OnePlus 8 szériával kezdődően érvényesek, a régebbi modellek esetében nem. Azt nehéz megtippelni, hogy mi lesz hosszabb távon a OnePlus sorsa, de amíg a márka készülékeinek támogatása megoldott, addig nincs nagy gond.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: CNET, PhoneStadium