koronavírus
Kép: UNCTAD

A redmondi cég tavalyi éve a koronavírus miatt annyira sikeres volt, hogy minden dolgozó 1 500 dollár (400 000 forint) jutalmat kap. 

Abban valószínűleg senki nem kételkedik, hogy a koronavírus járvány miatt nagyon sokan kerültek anyagilag kedvezőtlen helyzetbe. Éttermek, szállodák, fodrászatok, és még egy halom, másfajta szolgáltatást nyújtó vállalkozás ment tönkre, mint ahogy nem kímélte a sors a KATA-sokat sem. Ugyanakkor nincs olyan válság, aminél valaki ne lenne nyertes, és bár itt most nem ügyeskedéssel, de a számítástechnikával, informatikával, felhőszolgáltatásokkal foglalkozó cégek hatalmasat kaszáltak. Az otthonukban ragadt emberek ugyanis onnan dolgoztak, tartották egymással a kapcsolatot, és tanították a gyerekeiket.

koronavírus

A cégek is online kommunikáltak egymással, és egy halom adat és információ költözött a felhőbe. A Microsoft talán pont emiatt döntött úgy, hogy 1 500 dolláros járványbónuszt fizet minden alkalmazottjának. A redmondi cég megfogalmazása szerint az “eddig sosem tapasztalt, kihívásokkal teli pénzügyi év” van mögöttük. Egy belső feljegyzés szerint a jutalmakat a vállalati alelnöki szint alatt kapják azok, akik 2021. március 31 előtt már a cég alkalmazottai voltak, beleértve a részmunkaidős és az óradíjas munkavállalókat is. Akik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, azok az USA-ban, és nemzetközi szinten is jogosultak a bónuszra. A Microsoftnak világszerte összesen közel 176 ezer alkalmazottja van, ami azt jelenti, hogy a jutalmazás nagyjából 200 millió dollárjába (közel 60 milliárd forint) kerül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!