Megvan, mikor érkezik Magyarországra a YouTube látványos új funkciója

Szerdától Magyarországon is elérhetővé válik a YouTube Shorts béta verziója, amellyel a TikTokhoz hasonló látványos és rövid videókat készíthetünk a mobiltelefonunkkal. 

A YouTube Shorts lényegében a TikTok egyfajta klónjaként fogható fel, amellyel a felhasználók rövid videókat oszthatnak meg, és böngészhetnek a sok millió mások által feltöltött tartalmak között. A tavaly szeptemberben bejelentett szolgáltatás eddig csak 26 országban volt elérhető, de július 14-től, szerdától már több mint 100 ország felhasználói próbálhatják ki a YouTube látványos új funkcióját, köztük a magyar felhasználok is.


Az országok kibővítésével ráadásul új funkciók is érkeznek a szolgáltatásba:

  • szöveg hozzáadása a videó egyes pontjaihoz
  • automata feliratkozás
  • akár 60 másodperces videók készítése
  • a telefonon tárolt videók hozzáadása a Shorts kamerája által készített felvételeihez
  • új alapszűrők használata (további effektek érkezései is várható a jövőben)

Ami a zenei palettát illeti: több mint 250 kiadó zeneszámait használhatják fel legálisan a Shorts tartalomgyártói, köztük a Universal Music Group kiadói, a Sony Music Entertainment és a Sony Music Publishing, a Warner Music Group és a Warner Chappell Music, a Believe, a Merlin, a Because Music, a Beggars és a Kobalt zenéivel.

A YouTube kezdőoldalán külön helyet foglalnak el a Shorts videók, melyek között könnyedén lapozgathatunk egyik videóról a másikra. Mivel a szolgáltatás a YouTube-integráció része, így a videókban hallott dalrészletektől könnyen eljuthatunk majd a teljes dalhoz, megnézhetjük a klipet, vagy információkat gyűjthetünk be az előadóról.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?