Az Oppót pereli a Nokia

Szabadalmi jogsértés miatt több pert is indított az Oppo ellen a Nokia. 

SEP és nem-SEP szabadalmak megsértése miatt a Nokia számos pert indított az Oppo ellen. A Nokia szerint kapcsolódással, kezelőfelülettel és biztonsági funkciókkal kapcsolatos szabadalmakat sértett meg az Oppo, ezért Európában és Ázsiában is perelik a riválist.


Az Oppo és a Nokia egyébként még 2018-ban kötött egy több éves licencmegállapodást, a jelek szerint azonban ez a szerződés lejárhatott. A Nokia hivatalos állásfoglalása szerint az Oppo visszautasította a szerződés meghosszabbítását, ezért a Nokia jogi lépések mellett döntött (az Oppo ugyanis továbbra is használja a szabadalmakat).

A Nokia szóvivője arról is beszélt azonban, hogy szerintük van konstruktívabb megoldása is a helyzetnek. A Nokia dugig van szabadalommal, és rengeteg megállapodása van olyan cégekkel, mint az Apple, a Samsung, az LG vagy a Lenovo.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: TrustedReviews, TheEffect

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?