HyperloopTT: felejtsük el az ócska tehervonatokat?

Mondjunk búcsút a lassú vasúti teherszállításnak, és üdvözöljük kitörő örömmel a HyperloopTT vonatját, ami elvisz vagy 2800 konténert egyetlen nap alatt. 

Ki ne látott volna már konténereket cipelő tehervonatot, ami szinte végeláthatatlan mennyiségű vagont húzott maga után. Mindezt azért, mert a vasúti szállítás egészen olcsó tud lenni, amennyiben megvan hozzá a megfelelő infrastruktúra. Nos, ezt váltaná le a HyperloopTT (amiben a TT a Transportation Technologies), a HyperPort elképzeléssel. Ez a fenntarthatónak nevezett, nagy sebességű teherszállítás nem csupán a kapacitást, és a hatékonyságot növelné meg. Hanem abban is segítene, hogy csökkenjen a környezeti terhelés, és a konténerek szállításához elengedhetetlen kikötőkben tapasztalható torlódások.


Mindenféle – a szállításhoz kapcsolódó – folyamat egy zárt rendszerben történne, ami úgy lenne kialakítva, hogy növelje a hatékonyságot, a kihasználtságot, valamint a munkabiztonságot. Mindezt úgy, hogy a HyperPort  kapszulái 600 km/h-s sebességgel száguldanak, akár 40-45 lábas konténerekkel a belsejükben. A HyperloopTT vezérigazgatója, Andres de Leon szerint ugyanazzal a technológiával, ami az utasrendszereikben van, jövőbiztos ellátási láncokat tudnak létrehozni, miközben értékes tengerparti területeket adnak vissza a helyi közösségeknek. Mindezek mellett a technológia előremozdítása végett a világ vezető cégeivel folytatott munka jelentős bevételi lehetőség lehet a kikötőknek. Arról, hogy mindebből mikorra lehet valóság, nem tudni, és valljuk be, a fenti videót elnézve elég futurisztikusnak tűnik a dolog.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?