Felfüggesztették a korábbi terveket, amelyeknek többek között a Samsung sem örült. 

Az LG kiszállt a mobilpiacról, majd kiderült, hogy a Dél-Koreában üzemelő boltjaiban Apple iPhone készülékeket kívánt árusítani. Az ötletet a kis- és középvállalkozáson sorra háborodtak fel, ráadásul a dél-koreai kormány egyik irányelve alapján a kisebb kereskedőket azzal védik, hogy az óriások a saját boltjaikban nem árulhatnak rivális termékeket.

Természetesen az ötletet a Samsung sem díjazta, a dél-koreai gyártó attól tartott, hogy az iPhone-ok még nagyobb elérhetősége rossz hatással lesz a hazai, 5G-s eladásaira. Az LG-nek az országban több mint 400 boltja van ugyanis.

Az ötletből már csak azért sem lesz semmi, mert az LG-nek belső gondjai is akadtak: az Apple termékek eladása saját termékektől vont volna el erőforrásokat, és hatással lehetett volna a háztartási eszközök keresletére is. Ezen felül állítólag az LG és az Apple sem tudtak mindenben megegyezni, az Apple kritériumainak nem minden üzlet felelt meg. Így végül a dolgozók betanítása is leállt, nem kell majd Apple termékeket eladniuk. Az LG szerint az ötletet ugyanakkor csak átmenetileg függesztették fel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: newtomac.com