50 ezer dolláros mobilházban lakik Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere.

Luxusban és sokszor felesleges fényűzésben élnek a gazdagok, ám vannak köztük kivételek: Elon Musk, napjaink egyik legismertebb és leggazdagabb cégvezetője jelenleg egy bérelt mobilházban él, melynek értéke mindössze 50 ezer dollár, azaz nagyjából 15 millió forint. Ebből itthon egy 1-2 szobás lakást lehetne venni egy kisebb városban, a fővárosban pedig jóformán semmit.

A SpaceX vezérigazgatója nemrégiben döntött úgy, hogy eladja utolsó megmaradt házát, és egy 37 négyzetméteres, előre gyártott „kunyhóba” költözik az űrvállalat dél-texasi telepének közelébe – írja a Teslarati. Musk kedvenc közösségi platformján, a Twitteren közölte a hírt, s bár az épület gyártójának nevét nem árulta el, több mint valószínű, hogy egy Boxabl ház lett a Tesla-vezér otthona. A hír valóságtartalma mellett szól, hogy a Las Vegas-i építőipari vállalat tavaly egy videóban jelentette be, hogy egy igen különleges és szigorúan titkos megrendelő is megbízta őket munkával.

elon musk mobilházban
A Boxabl Casita fantázianevű házban teljesen nyitott a tér. Fotó: Boxabl 

A mobilházakkal foglalkozó céget Galiano Tirami és édesapja, Paolo alapította még 2017-ben. A Boxabl Casita fantázianevű mobilház (amlyenben állítólag Musk is lakik) egy teljesen kompakt épület, könnyedén össze lehet hajtogatni, a tömege miatt pedig a szállítása is kifejezetten egyszerű.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!