Kép: Techeblog

Megkezdte üzemelését Dubaj egyik újabb látványossága, ami ezúttal egy tenger által elnyelt települést formáz étteremmel, autóval, és angolvécével. 

Dubaj nem a szerényen meghúzódó városok sorát gyarapítja, hiszen neki van a legmagasabb épülete, a legnagyobb szökőkútja, és a leggyorsabb hullámvasútja, hogy csak néhány apróságot említsünk. Most pedig itt egy újabb “csoda”, ami egy tulajdonképpen egy víz által elnyelt város, amolyan modern kori Atlantisz. Deep Dive Dubai névre hallgató építmény a világ legmélyebb úszómedencéje, amelyben a látogatók akár palackkal, akár szabad tüdővel 60 méter mélyre merülhetnek, ami 15 méterrel több, mint az eddigi rekorderé. Feltöltéséhez 14 millió köbméternyi víz szükséges, ami hat olimpiai méretű úszómedence mennyisége.

A merülők biztonságát 56 kamera szavatolja, amelyeken keresztül azonnal látszik, ha valaki bajban van, és indulnia kell a mentőcsapatnak. Tekintve a mélységet, világítással megfelelően ellátott a terület, sőt, még víz alatti hangszórók is szolgálják a még nagyobb élményt. Tisztántartásáról NASA technológia gondoskodik, ami arról szól, hogy vizét 6 óránként szűrik és forgatják, méghozzá szilíciumtartalmú vulkanikus kőzeten keresztül. Dubaj újabb látványossága jelenleg még csak meghívásos alapon látogatható, de idővel meg fog nyílni az utcáról beeső érdeklődőknek is. Az egyórás merülés ára 135 és 410 dollár között változik, ami nagyjából 40 000 és 125 000 forintnak felel meg. Ugyanakkor pillanatnyi kétség sincs, hogy hatalmas élmény lehet annak, aki fogékony az ilyesmire.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!