unicode emoji
Fotó: ABC

A legújabb emotikonok látványtervei már az Unicode Consortium nevű szervezet Emoji Albizottságának asztalán fekszenek. 

Július 17-én van az emojik (nem hivatalos) világnapja, így ez a legjobb alkalom az új figurák bemutatására. Bár jelenleg is igen széles az Apple-, és az androidos készülékek emoji-kínálata, a hangulatjelek sorsáért felelős Unicode Consortium egy percig sem pihen: az Emoji 14.0 érkező ábráit ugyan még nem véglegesítették, ám a szervezet weboldalára már kikerült az esélyesek listája, amely jelenleg közel 40 emojiból áll.

Az előzetes látványtervek alapján a bővítés az embertársaink befogadására és a diverzitás elfogadására fókuszál. Ennek jegyében érkezhet például gendersemleges herceg (hivatalos elnevezés szerint koronás személy), transznemű személyek terhességét ábrázoló ikon, illetve hercegnő mellé érkező nemsemleges trónörökös is. Továbbá leolvadó, szemet eltakaró és tisztelgő arc, valamint számos különféle helyzetű kézfej is várható, ahol a bőr tónusain is lehet majd változtatni. Emellett számíthatunk csúszdára, korallra, babra, trollra, sőt még diszkógömbre is.

A hangulatjelek felett szeptemberben dönt majd az Unicode, az elfogadott figurák pedig valamikor az év végén, legkésőbb jövő év elején jelenhetnek meg. Mindez tehát még csak tervezet, így fontos megjegyezni, hogy közel sem bizonyos, hogy a fentebb is látható figurák mindegyike munkába állhat emojiként.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!