Visszatérhet Gem Géza, az Office cukin idegesítő gemkapcsa

Feltámadhat hamvaiból Gem Géza, a cuki gemkapocs, aki a Microsoft egykori Office segédjeként sokakat kergetett az őrületbe.  

Aki használta az Office-t 1997 és 2001 között, azoknak biztosan ismerős Clippy, magyar nevén Gem Géza. Az aranyos, de hihetetlenül idegesítő Office Segéd egy animált gemkapocs volt, aki a képernyő valamelyik sarkában felbukkanva igyekezett különféle tanácsokkal segíteni a felhasználókat. Ez így önmagában rendben is lett volna, csakhogy Géza többnyire nem segítette, hanem inkább hátráltatta a munkát, sőt előfordult olyan is, hogy rossz tanácsokat adott.


A kérdéses segéd most visszatérhet: a Microsoft a Twitteren tett közzé egy felhívást, miszerint, ha a bejegyzés pozitív visszhangot vált ki, akkor más formában ugyan, de feltámasztják Gem Gézát. A redmondi cég azt ígérte, ha az ajánlat 20 ezer kedvelést kap, akkor a közkedvelt figura leváltja az Office programokban használt gemkapocs hangulatjelet. Persze ez közel sem olyan kitűntető pozíció, mint Géza korábbi munkája, de a semminél azért mégiscsak jobb.

Mivel a poszt a cikk írásának pillanatában már több mint 160 ezer lájkot gyűjtött be, a szemöldökös gemkapocs szinte biztosan visszatér az Office-ba, legalábbis illene neki, ha már ezt ígérték a redmondiak. Hogy a váltásra pontosan mikor kerül majd sor, arról nem tudni, illetve hivatalosan még a Microsoft sem reagált az eseményre.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?