Július 24-én, azaz most szombaton a Big Bennél kétszer nagyobb aszteroida közelíti meg a Földet – közölte a NASA közlése alapján az angol Daily Star.  

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA) nemcsak a különböző bolygókat és égitesteket kutatja rendületlenül, hanem a világegyetem különféle történéseit is igyekszik figyelemmel követni. Most egy újabb közeledő aszteroidára hívják fel a figyelmet: a 2008 GO20 címkével ellátott kisbolygó július 24-én halad majd el a Föld mellett, a kutatók becslése szerint akár 220 méter nagyságú is lehet, így a mérete a Daily Star szerint körülbelül a kétszerese London híres toronyórájának, a Big Bennek.

Szerencsére aggodalomra semmi ok, rendkívül kicsi ugyanis az esély arra, hogy az aszteroida kárt tegyen a Földben. Az Apollo-családba sorolt kisbolygó az előzetes becslések szerint 29,500 km / h sebességgel nagyjából 4.91 millió kilométerre robog majd el mellettünk.

A NASA kutatói szerint az elkövetkező 100 évben egyetlen nagyobb ismert aszteroida sem fog becsapódni, és arra is nagyon kicsi az esély, hogy a jövőben felfedezett kisbolygók bármelyike is veszélyt jelentsen a Földre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!