Jeff Bezos űrhajójának alakja sokakat megihletett

A Blue Origin nevű rakéta, amivel Jeff Bezos, az Amazon alapítója, és még néhányan az űrbe jutottak, pillanatok alatt beszédtéma tárgya lett, és nem véletlen.  

Jeff Bezos, testvére Mark, Wally Funk, egykori űrhajós, valamint a 18 éves Oliver Daemen a Blue Origin fedélzetén sikeresen teljesítették űrtúrájukat, melynek végeztével Nyugat-Texas területén egyben földet értek. Bezos volt a második milliárdos üzletemben, aki az űrbe jutott, mert egyébként a tülekedés elég nagy, hiszen mellette Richard Branson, a Virgin Galactic alapítója, valamint Elon Musk is hasonló céllal építettek űrhajót. Hozzá kell tenni, Branson mindenkit beelőzött, viszont van egy közös benne és Bezos-ban. Mégpedig az, hogy mindkettejük űrhajója pillanatok alatt vicces gondolatokat és mémeket ihletett, de az Amazon tulajdonosáé azért, mert bizony pénisz kinézete van. Akadt olyan, aki azt írta Twitter bejegyzésben, hogy „Ma szuperelfoglalt vagyok, mert írnom kell egy country nótát arról, hogy elhagyott a feleségem, így az adóim elől egy pénisz alakú rakétán futok el”.


https://twitter.com/KellywiseClown/status/1417510323960127490?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1417510323960127490%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnet.com%2Fnews%2Fjeff-bezos-blue-origin-memes-enter-the-dong-rocket%2F

Ez a megjegyzés egyébként arra vonatkozik, hogy az Amazon és a hozzá hasonló gigacégek sokszor szinte alig fizetnek társasági adót. Mások szerint a rakéta formája a legegyértelműbb alátámasztása annak, hogy a jármű sokszor a tulajdonosuk méretét kompenzálja. Olyan is akadt, aki szerint bebizonyosodott, Jeff Bezos nem más, mint Doktor Genya:

Az internet népe nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy Bezos és a többiek mindössze 10 perc után már vissza is érkeztek, így akadt olyan bejegyzés, aminek szerzője azt kérte, majd akkor ébresszék fel, ha az Amazon egykori vezére több időt tölt az űrben, mint egy kutya. Ezzel egyébként a szerencsétlen sorsú Lajka kutyára utalt, ami négy napot töltött ott.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?