Sikeresen visszatért Jeff Bezos az űrből

Hiába indítottak petíciót azért, hogy ha már a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos kirepül az űrbe, inkább maradjon is ott, az Amazon-alapító végül sikeresen visszatért a Földre.  

Kilenc nappal Richard Branson angol milliárdos után Jeff Bezos is feljutott a világűrbe, egészen pontosan a világűr határát jelentő Kármán-vonalig szállt (mintegy 100 kilométeres magasság), ahol mindössze néhány percet töltött el. Saját űrcége, a Blue Origin által szervezett úton Bezos mellett a fedélzeten utazott még a fivére, Mark, egy 18 éves holland fiatalember (akinek az apja fizette a nem mindennapi kiruccanást) és egy 82 éves egykori pilótanő is. „Ötéves korom óta arról álmodozom, hogy elutazok az űrbe. Július 20-án végre valóra válik, és elutazom a testvéremmel. A legnagyobb kaland a legjobb barátommal.” – írta Bezos egy korábbi posztban.


A csapat helyi idő szerint július 19-én 9:12-kor szállt fel egy nyugat-texasi indítóállomásról. A komplett utazás a kilövéstől a landolásig mindössze 10 percig tartott, ebből három perc állt az utasok rendelkezésére, hogy súlytalanul lebegjenek az utaskapszulában, és elmerüljenek a felemelő kilátásban.

Bezos immáron a második ember a világon, aki saját kereskedelmi cégével feljutott a világűrbe, hovatovább az Amazon-vezér elmondása szerint nem is a második, hanem valójában az első. Bezos ezt az állítását azzal indokolta, hogy a július 11-én űrugrást végrehajtó Richard Branson nem is ment az űrbe, hiszen az angol milliárdos „mindössze” 55 mérföldes magasságba repült, így voltaképpen el sem érte a világűr jelképes határát jelentő Kármán-vonalat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?