Kép: Techeblog

A Toyota CUE 4 nevű robotja elegánsan hátrakorizott, majd félpályáról akkora kosarat dobott, amit az NBA-ben is csak ritkán látni. 

Javában zajlanak a tokiói olimpia versenyszámai, bár elég furcsa üres lelátókat nézni, és a szurkolás hiányát hallani. Ettől függetlenül látványosság akad bőven, mint amilyen például a Toyota CUE 4 robot, ami az USA-Franciaország kosármeccsen bukkant fel. A bő 2 méter magas szerkezet különböző távolságokból dobálgatta a labdát, és nem hibázott, ahogy azt a felvételen is látni.

Ahogy a Toyota CUE 4 névből is következtethető némi logikával, nem ő az első kosarazó robot, hiszen volt elődje is. Ám eddig értelemszerűen a CUE 4 a legfejlettebb, hiszen a korábbi változattal ellentétben már tud egyik pozícióból a másikba menni. Olyan egyébként, mintha görkorizna, és valamiért nagyon elegáns az egész, ahogyan ezt teszi. Nincs már szüksége vezetékre sem, hiszen meghajtásáról egy apró, de kellően erős, beépített motor gondoskodik. Szintén új fejlesztés, hogy az emberéhez hasonló ujjakkal rendelkezik, a még biztonságosabb labdafogás érdekében. Ami pedig nagyon fontos, hogy korábban okozott némi problémát a dobás közbeni megingás, mostanra ez teljesen ki lett küszöbölve.

A CUE 4-ről érdemes tudni, hogy nem most bukkant fel először a nyilvánosság előtt, hiszen korábban teltházas teremben is dobálgatott, és mint a második videón látható, nem mindig talált be a kosárba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!