Nemrég derült ki, hogy egy olyan újdonságot tesztel a TikTok, amely az Instagram Történetek néven futó funkciójára épül. 

Biztosan sokan találkoztak már a Történetek funkcióval a közösségi média különféle platformjain, az elmúlt évek folyamán ugyanis több cég is megirigyelte az Instagram sikerét, és megpróbáltak hasonló dolgot kifejleszteni. Az Instagrammal egy brancsba tartozó Facebook, valamint a Twitter is bepróbálkozott már a saját megoldásával, igaz utóbbinak nem jött be a dolog, így végül felfüggesztette hasonló célt szolgáló Fleet nevű funkcióját.

Most pedig egy újabb szereplővel bővül a csoport. Néhány nappal ezelőtt a TikTok jelentette be Történetek (Stories) nevű újdonságát, amin keresztül eltűnő tartalmakat oszthatnak meg a felhasználók. A TikTok-sztorik a teszt alapján egy új oldalsávban bukkannak majd fel, és ahogy más oldalakon már megszokhattuk, 24 óra elteltével törlődnek. Természetesen ezeket is fel lehet majd dobni mindenféle kreatív ötlettel, például különböző effektekkel, vagy épp grafikákkal.

Az új funkciót már teszteli a kínai vállalat, ám arról egyelőre nincs információ, hogy széles körben mikor vezetik majd be.

Ugyan az Instagram óriási sikert ért el a 24 óra után automatikusan eltűnő történetekkel, érdemes megjegyezni, hogy az alapötlet nem tőlük, hanem a Snapchat fejlesztőitől származik. Az átvétel ugyanakkor jól sikerült, a 99Firms adatszolgáltató cég szerint 2016-os megjelenése óta ez az Instagram egyik legnépszerűbb szolgáltatása, több mint 500 millió ember használja naponta.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!