Örülhetnek az Xbox One és Xbox Series felhasználók, ugyanis hamarosan érkezik az éjszakai mód, amelynek segítségével csökkenthető, illetve blokkolható a kék fény. 

Bár igazán tipikus játékidőszaknak az este tekinthető, több kutatás is bebizonyította már, hogy a kék fény hatására jelentősen visszaesik a melatonin szint. Ez az a hormon, amely éjszaka, a sötétség hatására termelődik, és többek között az elalvást és az ébredést is szabályozza. Ennek kiküszöbölésére nyújt most megoldást a Microsoft frissen fejlesztett új funkciója, amely képes kiszűrni a készülék által sugárzott ártalmas fényt.

A Night Mode, azaz éjszakai mód segítségével olyan filtert hozhatunk létre, amely kíméli a szemet és az agyat, azáltal, hogy blokkolja a kék fényt, csökkenti a fényerőt, mindezt persze úgy, hogy tökéletesen lássunk a képernyőn. A redmondi cég hivatalos bejelentése szerint az új funkció a Beállítások menüben lesz elérhető, ahol a gamerek csúszkák segítségével kedvükre állíthatják a fényerőt és a kék fény mennyiségét, továbbá a kontroller és konzol LED-fényeinek szabályozására is lesz lehetőség.

Már teszteli a Microsoft, hogyan is megy az éjszakai mód, igaz egyelőre csak az Xbox Insider-program résztvevői nyerhetnek betekintést az újdonság működésébe. Arról egyelőre nincs információ, hogy a funkció mikor válik széles körben is elérhetővé, de ha tippelnünk kellene, akkor valamikor év végét jósolnánk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!