A Honor hazai pályán minden várakozást felülmúlóan jól teljesít a nyáron. Köszönhetően az új tulajdonosi háttérnek, és a visszatérő Google támogatásnak.

Saját Harmony OS smart rendszer, saját alkalmazások, és nagy ígéretek ide vagy oda, a Huawei-t láthatóan kifilézte az amerikai embargó. A konszernt ért súlyos csapások a Huawei saját kis albrandjét, a semmiből felnevelt Honort sem kímélték, és tavaly a kínai holding végül arra kényszerült, hogy el is adja a márkát. A Honort egy több tagból álló tulajdonosi kör vásárolta fel, ami azért sok veszélyt rejt magában, mint ahogyan azt már korábban már annyiszor láthattuk. Sokszor előfordul, hogy a tulajok nem egy irányba akarják tolni a szekeret, nem egyformán elkötelezettek, és ennek bizony súlyos kudarc lehet a vége.

honor
Sokan emiatt féltették is a Honort, amelyet ráadásul alaposan meg is tépázott a Huawei vesszőfutása. Az anyacég ugyanis finoman szólva is mostohaként bánt tavaly a saját márkájával, ami nem tett jót Honor renoméjának. Alig jelentkeztek új modellel, ráadásul azok is többnyire már korábban bemutatott Huawei cuccok átmatricázott változatai voltak. A telefonoknál pedig le kellett mondani a Google szolgáltatásokról, és mindennek következtében csúnyán bezuhantak az eladások.

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy a sokak által már temetett Honor visszatáncolt a sír széléről. A cég ugyanis a beérkező értékesítési adatok szerint júniusban már 8,6 százalékos piaci részesedést ért el a legfontosabbnak számító hazai piacon, azaz Kínában. Tehát visszatért a bizodalma a vásárlóknak, köszönhetően a jól sikerült új modelleknek. Így többek között a Honor 50-nek, amely Honor új üdvöskéje, és amely állítólag frenetikusan startolt. A cég egyébként Magyarországon is rendelkezik képviselettel, szóval remélhetőleg nálunk is elérhetőek lesznek majd az új modellek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!