Twitter fejfájást okozott
Fotó: TheraSpecs

Több panasz is érkezett a Twitter megújult dizánjára, olyan felhasználó is akadt, akinek mintegy félórán át tartó fejfájást okozott a mikroblogon való olvasgatás. 

Az elmúlt években többnyire megszokott dizájn fogadta a Twitter közösségi oldal felhasználóit, ám nem is olyan régen átalakításon esett át a webes változat és a mobilos alkalmazás egyaránt. Többek között a felvételek szélesebbek lettek, kevesebb lett az elválasztóvonal, a szövegek és a háttér közötti kontraszt módosult, valamint a betűtípus is megváltozott.

A megújult dizájn azonban sokaknak nincs ínyére, az internetezők egy része ugyanis komoly tüneteket tapasztalt. Például egy autista felhasználó arról számolt be, hogy a vonalak eltűnése és az erős kontraszt következtében kellemetlenné vált számára a weboldalon való olvasgatás, Alex Haagaard dizájnkutató elmondása szerint pedig a megújult Twitter dizájn mintegy félórán át tartó fejfájást okozott neki – adta hírül a BBC.

Mint írják, a Twitter azóta már módosította a kontrasztot, és ha minden igaz, a jövőben az új betűtípuson is változtatnak majd. A vállalat még a problémák felmerülése előtt megkérte a felhasználókat, hogy amennyiben nehézséget okoz az új betűtípus olvasása, esetleg szemfájdalmat, fejfájást vagy migrént tapasztalnak, akkor jelezzék ezeket a vállalat felé, hogy mihamarabb megoldást találjanak a fennálló helyzetre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!