Hajmeresztő összegért kel el a Twitter alapítójának első tweetje

Árverésre bocsátották a Twitter alapítójának első posztját, amely már most több millió dollárnál jár, és még lehet rá licitálni. 

Sokak számára meglepően hangozhat, hogy eladásra kínálják Jack Dorsey első bejegyzését, mintha csak valami aranyat érő relikvia lenne. A vicc az egészben, hogy a mára milliárdossá vált Dorsey első tweetje valóban aranyat ér, hiszen a cikk írásának pillanatában 2.5 millió dollárnál jár a licit, tehát 770 millió forintot valaki már biztosan ki fog adni érte.


Maga a tweet 2006-ban íródott, azzal a szöveggel, hogy „épp most állítottam be a Twitterem”. A BBC cikke szerint egyelőre nem tudni, hogy Dorsey mit kezd majd a befolyt összeggel, de mivel pénzre valószínűleg nincs szüksége, nagyon reméljük, hogy legalább jótékony célra fogja felhasználni.

A licit egyébként egész gyors ütemben indult el felfelé, ugyanis néhány perccel azután, hogy a Twitter-főnök elindította az árverést, már 88 ezer dollárt, tehát nagyjából 27 millió forintot mutatott a számláló. Jelenleg egy Estavi nevű felhasználó vezet 2.5 millió dollárral (aki nem mellesleg a Bridge Oracle első embere), de ha kedvet kaptok a licitálásra, akkor ide kattintva még megtehetitek.

A poszt új tulajdonosa egy egyedi tanúsítvánnyal lesz gazdagabb, amely igazolja, hogy ő a poszt hivatalos birtokosa – mindezt természetesen Jack Dorsey aláírásával alátámasztva.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?