A különleges fényjelenség egy szuperlassított villám-videóban látható, amelyet az Időkép csapata tett közzé a Budapesten készült vasárnapi viharokról.  

A múlt vasárnapi vihar országosan komoly károkat okozott, többek között a fővárost is letarolta. Az Időkép csapata kapva kapott az alkalmon, hogy a gyönyörű lecsapó villámokat szuperlassított videókban is megörökítse, ebben a telefongyártók automatikus mozgásérzékelése volt a segítségükre, így sikerült rögzíteni a valóságban mindössze 1 másodperces időtartamot.

A felvétel közben azonban egy szokatlan fényjelenségre lettek figyelmesek a meteorológusok, amely a kép jobb alsó sarkából indul és felfelé repül. Mutatjuk videón:

A készítők egyelőre nem tudják, mi lehet a titokzatos fényjelenség, ám elmondásuk szerint nem lehet madár, ugyanis a “fény-lény” 0.3-0.5 másodpercig csapkod, ennyi idő alatt egy madár egyetlen szárnycsapást sem tudna megtenni.

Az Időkép.hu szerint elképzelhető, hogy egy gömbvillám látható a felvételen, de az sem kizárt, hogy valamilyen technikai hiba történhetett. A kommentelők egy jelentős része szerint valamilyen rovar állhat a szokatlan jelenség hátterében, de olyan is akadt, aki szerint egy rovarnak álcázott UFO-t sikerült lencsevégre kapni.

Évente számtalan ufoészlelés történik Magyarországon, egy részükről később kiderül, hogy megmagyarázható jelenség. Hogy ebben az esetben is valami hasonlóról van-e szó, arról nem tudni, viszont az Időkép.hu szerkesztősége várja a szuperlassított villámokhoz és az elsőre még hihetetlennek tűnő “fény” jelenséghez kapcsolódó visszajelzéseket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!