A Tinder világszerte bevezeti az ID Verification nevű funkciót, így a felhasználók már a személyi igazolvány felmutatásával is azonosíthatják magukat. 

Eddig csak Japánban volt elérhető az az azonosítása forma, amellyel a felhasználók személyi igazolványukkal hitelesíthetik magukat a rendszerben. A funkció bevezetésének egyik célja, hogy valóban az a személy ismerkedjen, aki a profilban is látható, valamint biztosítva legyen, hogy a felhasználók már elmúltak 18 évesek.

A vállalat bejelentése szerint hamarosan az egész világon elérhetővé válik a funkció, ám egyelőre csak opcionális lesz a használata, tehát a felhasználókra lesz bízva, hogy szeretnék-e a fentebb említett módon igazolni magukat. Az azonosítás személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel történik majd, de igazodva a helyi törvényekhez országonként változó lehet az elfogadott dokumentumok köre.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a magyar felhasználókhoz mikor érkezik meg az új azonosítási mód, de nem árt frissítgetni az alkalmazást, és figyelni az újdonsággal kapcsolatos híreket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

ForrásCnet