Szeptember 9-én válik elérhetővé a ZTE Axon 30 5G, Magyarországról is beszerezhető lesz, az alapmodell 500 euróba kerül majd. 

A ZTE még a múlt hónapban mutatta be sok szivárgás után az Axon 30 5G-t, amibe már második-generációs, rejtett, kijelző alá épített szelfikamera került. Később kiderült, hogy szeptemberben jön a termék, immáron pedig az is biztos, hogy szeptember 9. a konkrét megjelenési dátum.

A 8/128 GB-os alapmodellt 500 euróért lehet maja hazavinni, de 12/256 GB-os kivitelben 600 euróért drágább változat is lesz. A gyártó hivatalos webáruházából lehet rendelni a mobilt, többek között Magyarországról is.

A készülék különlegessége a 400 PPI-s képernyő alatt lakó 16 megapixeles szelfikamera, ami 1,12 mikométeres képpontokkal dolgozik, de 2,24 mikrométerrel lehet számolni a 4-1-es pixelegyesítéssel. A ZTE saját algoritmust dolgozott ki a képernyő alá rejtett kamerához a képek jobb feldolgozásáért, de csodát azért nem szabad még várni, a minőség rosszabb a tesztek szerint, mint egy rendes előlapi kameránál. A képernyő egyébként 6,92 hüvelykes, full HD+ felbontású és 120 HZ-es AMOLED, alatta Snapdragon 870 lakik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: ZTE