Rhianna Pratchett, a Tomb Raider és a Heavenly Sword írója elmondta, hogy nagyon csalódott volt, amikor kiderült, a GTA V-ben kizárólag férfi főszereplők szerepelnek. 

A BAFTA és Writers’ Guild of Great Britain díjnyertes írónő igencsak bejáratott név már a videojátékos szakmában, olyan franchise-ok köthetők a nevéhez, mint az Overlord, a Heavenly Sword, vagy az új Tomb Raider-trilógia. Mindezek fényében különösen súlyos az az interjú, amelyben a tehetséges író elmesélte, miért volt kiábrándító a számára a világ egyik legismertebb videojátéka, a Grand Theft Auto V.

A Tomb Raider írónője a Wired oldalnak adott interjújában beszélt arról, mekkora csalódást okozott számára, mikor megtudta, hogy csak férfiak kaptak főszerepet a GTA V-ben, holott három karaktert is megálmodtak a fejlesztők. Pratchett szerint kifejezetten jót tett volna a játéknak egy női főszereplő kibontása, érdekes lett volna látni, hogyan próbál helyt állni a karakter egy ilyen maszkulin világban. Viszonyításképpen a The Wire (Drót) és az Orange is the New Black (Narancs az új fekete) sorozatokat hozta fel, ahol a női főszereplők hagyományos értelemben vett férfias helyzetekben bukkannak fel.

Bár a GTA következő felvonásáról egyelőre semmilyen hivatalos infó nem derült még ki, Tom Henderson szivárogtató szerint az új játék egyik főszereplője nő lesz. Amíg nem kapunk hivatalos bejelentést a Rockstar részéről, addig persze csak találgathatunk, ám az tény, hogy a leaker már többször is szállított megbízható információkat a videojátékok világából, így talán most sem téved majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!