Angelina Jolie regisztrált az Instagramra, de nem a menő szelfik miatt

Angelina Jolie azért regisztrált az Instagramra, hogy megossza egy tizenéves afgán lány levelét, aki retteg a tálib hatalomátvétel következményeitől. 

Az Oscar-díjas színésznő nem a menő szelfik és a fényűző életmód mutogatása miatt ment fel a közösségi oldalra, hanem azért, hogy az afgánok hangja legyen: első posztjában egy kézzel írott levelet osztott meg, amelyben egy afgán lány arról mesél, hogy a tálibok hatalomátvétele miatt most nem járhat iskolába, és elképzelhető, hogy dolgozni sem fog tudni. A színésznő szombaton indította el Instagram oldalát, mostanra pedig már 7.5 millióan követik.


Azért jöttem az Instagramra, hogy megosszam a történeteiket, és mindazok szavait, akik az alapvető emberi jogaikért küzdenek” – írta Jolie a poszthoz. A bejegyzést jelenleg több mint 3 millióan kedvelik, és 127 ezren kommentelték.

https://www.instagram.com/p/CSzXXUHLzXt/?utm_source=ig_embed

Ahogy a fenti posztban is olvasható, a színésznő nem sokkal a 2001-es terrortámadás előtt járt az afgán határnál, ott találkozott olyanokkal, akik a tálibok elől menekültek. Elmondása szerint, nagyon fájdalmas látnia, hogy a világ koloncként bánik az afgán menekültekkel, és hozzáteszi, hogy a legrátermettebb embereket ismerte meg a személyükben.

Jolie, aki a ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja, az afgán lány levelén kívül egy másik posztot is megosztott, amelyben azt írja, hogy a hazájukat elhagyó emberekért indít küzdelmet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?