FIGYELMEZTETÉS: Feltörték a Microsoft népszerű alkalmazását, óriási veszélyben a userek

Hackerek megtalálták a gyenge pontot és gépek tömegét fertőzhették már meg. A Microsoft Exchange felhasználók komoly bajban lehetnek.

Az amerikai kiberbiztonsági és infrastruktúra-biztonsági ügynökség (CISA) hivatalos figyelmeztetést adott ki azzal kapcsolatban, hogy kiberbűnözők feltörték a Microsoft egyik népszerű alkalmazását. Egészen pontosan a Microsoft Exchange rendszerről van szó, amelyet vállalatok, azok alkalmazottai, illetve diákok tömege használ világszerte.


microsoft exchange

A CISA közleménye szerint a támadók jelszavakat, személyes adatokat szerezhetnek meg, és többek között zsarolóvírusok telepítésére is volt példa. A támadás egyébként egy héttel az után történt, hogy kiberbiztonsági szakértők megkongatták a vészharangot, mondván a Microsoft Exhange potenciális veszélyforrást jelenthet, és úgy tűnik, hogy ez sok hacker számára világos útmutatás volt, hogy mit is kell tenniük.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?