Kép: Techeblog

A történelmi jelentőségűnek nevezhető Martin Luther King, Jr. a Fortnite-ban tűnik fel, és a játékban elhangzik egyik leghíresebb mondata, a “Van egy álmom”. 

A Fortnite című online játékban – mint ahogy oly sok másikban – sem ismeretlen dolog a való élet eseményeinek beépítése, és így van ez most is. A mostani legújabb crossover lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megünnepeljék Dr. Martin Luther King, Jr-t, és megemlékezzenek életéről és munkásságáról a TIME Studios által bemutatott új interaktív élményben. Ezt a „March Through Time” eseményt a Fortnite Creative közösség tagjai fejlesztették ki, és bele került a polgárjogi vezető “Van egy álmom” fémjelezte beszéde is. Ám ennyiben messze nem merül ki a dolog, mivel nem csupán a beszéd hangzik el, hanem Marthin Luther King életéről is több részletet megtudhatnak a felhasználók.

A March Through Time a játékosokat a D.C. 63-ba teleportálja, ami egy saját gondolatok mentén elkészült Washington DC, amit  ChaseJackman, GQuanoe, XWDFr és YU7A építették. A játékosokat a Lincoln Memorialba és a United States National Mallba helyezik, ahol az ikonikus, 17 perces beszéd hangzik el a polgárjogokról. Az interaktivitás rész a múzeum ihlette látnivalókkal és a többi játékossal együtt végzett mini-játék küldetésekben teljesedik ki. A Fortnite-ért felelős Epic Games szerint megtiszteltetés volt segíteni a Time Studios-nak abban, hogy ilyen hatásos pillanatokat tudjon kelteni a Fortnite Creative-ban, a polgári jogokért folytatott küzdelem témakörében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!