Közel 2200 kilogrammos rakományt, köztük hangyát, garnélarákot és robotkart szállít a Nemzetközi Űrállomásra Elon Musk űrvállalata, a SpaceX.  

Az SpaceX vállalat űrrakétája vasárnap indította el legújabb rakományát a ISS-re, amely a 23. olyan megbízatás, amelyet Elon Musk cége a NASA számára elvégez. A vállalat a Dragon űrteherhajót szállító Falcon rakétával repítette az árut az égbe, amely a floridai Kennedy űrrepülőtérről indult, és a hétfői nap folyamán érkezett meg a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

A Dragon teherűrhajó 2170 kilogrammnyi rakománnyal szállt fel, a tudományos kísérletekhez szükséges anyagokkal és felszereléssel, valamint friss élelmiszerrel, amit az űrállomás hétfős legénysége számára küld a NASA. A rakományban van egyebek mellett hangya, garnélarák és növény a különböző kísérletekhez, lúdfű mag a genetikai kísérletekhez, valamint egy robotkar, amelyet az űrállomás belsejében próbálnak majd ki az űrhajósok.

A hangyákat egyébként a Girls Scouts nevű amerikai cserkészlány egyesület küldte fel, hogy tanulmányukban megvizsgálják a rovarok viselkedését az űrben.

A startot eredetileg szombat reggelre tervezték, ám a rossz időjárási körülmények miatt végül vasárnapra csúszott az indulás. A teherűrhajó a tervek szerint két hónapot tölt az űrállomáson, és októberben tér vissza a Földre. A leszállásra az Atlanti-óceánon kerül majd sor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!