Kép: English Bulletin

Az olyasfajta marhaságok után, mint a jegesvödrös, most éppen a Tejesláda Kihívás terjed futótűzként a közösségi oldalak felhasználói között, pedig nagyon fájdalmas tud lenni.

Mióta a szélessávú internet szinte bárki számára elérhető egy átlagos fejlettségű országban, a közösségi felületeket időről-időre elözönlik a mindenfajta kihívások. Hol egy kanál fahéjba fulladnak bele majdnem a felhasználók, hol vödörből öntik egymásra a jeges vizet, most pedig itt a legújabb őrület, a Tejesláda Kihívás. Ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy tejesládából építenek egy lépcsősort, egészen 7 emeletnyi magasságig, aminek a csúcsáról szintén lépcsőzetesen kell lesétálni is.

Az installáció megmászásáról készült mozgóképes anyagot pedig feltöltik Twitterre, Instásra, és TikTok-ra. Amennyiben rápillantunk ezekre, láthatjuk, hogy a Tejesláda Kihívás messze nem veszélytelen dolog, hiszen hatalmasat lehet esni, és esnek is szépen, akik nekiveselkednek a teljesítésének. A dolog rendkívül népszerű a nézők körében, hiszen egy-egy látványosabb mutatvány több tízmilliós elérést generálhat. Habár arról nem tudni, hogy valaki tényleg életveszélyesen megsérült volna, vagy esetleg belehalt a kihívásba, több orvos is azt ajánlja, hogy senki ne csinálja.

Már egy finomabb zuhanás is magában hordozza a csuklótörést, vagy a kiugró váll lehetőségét, de szerencsétlenebb esetben még gerincsérülés is lehet a pillanatnyi népszerűségre vágyás következménye. A Baltimore-i Egészségügyi Hivatal pedig egy olyan veszélyre hívja fel a figyelmet, amire valószínűleg senki nem gondol. Mégpedig arra, hogy a koronavírus miatt elképzelhető, hogy a kihívás egy-egy súlyosabb sérültjének nem jut kórházi ágy. Az ismert tévés, Jimmy Kimmel szerint mindannyian a COVID miatt aggódunk, miközben a TikTok az, ami megöl minket. Érdekessége a dolognak, hogy a TikTok a “milk crate challenge”-re történő kereséseknél mindig azt írja, tiltja az ilyen tartalmakat, mivel ütközik a közösségi irányelveikkel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!