Kép: Jurassic World Evolution Wiki

Akinek már csak egy triceratops csontváz hiányzik az életéből, hogy mindene meglegyen, annak most itt a lehetőség, hogy valóra váltsa ezt a fajta álmát. 

Az aukciók többek között azért tudnak figyelemfelkeltő események lenni, mert időről-időre rendkívül érdekes, vagy esetleg fura dolgokat árvereznek ott. Pont mint azon az októberi aukción, ahol a Big John névre keresztelt, a világ legnagyobb triceratops csontvázaként emlegetett tétel kerül kalapács alá. A monstrumnak csak a koponyája 2,62 méter hosszú, és 2 méter széles. A rajta lévő két masszív szarv 1,1 méteres, az állat teljes hossza pedig 7,9-9,0 méterre becsülik a hozzáértők.

Ez a dinoszaurusz Laramidiában élt egy szigetkontinensen, amely a mai Alaszkától Mexikóig terjedt. Szerencsétlen módon egy olyan ősi ártérben, amit aztán el is öntött a víz, és amely jelenleg Dél-Dakotában, Hell Creek néven ismert. Big John földi maradványait Walter W. Stein Bill geológus fedezte fel még 2014 májusában, és egy év múlva történt meg a feltárás. A csontváz “rekonstrukcióját” Olaszországban fejezték be, most pedig eljött az idő, hogy kalapács alá kerüljön. A párizsi Drouot aukciósház kínálatában szereplő tételre október 21-én lehet majd licitálni, és a várakozások szerint akár 1,7 millió dollárt is adnak majd ére, ami közel félmilliárd forint. Tehát ha valaki egy ilyet szeretne otthonra, akkor legalább ennyi legyen a malacperselyben, na meg persze megfelelő méretű nappali sem árt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!