Az Apple a rendszert ért negatív állítások és vádak miatt úgy határozott, egyelőre mégsem vezeti be a pedofil tartalmak kiszűrésére szolgáló új fejlesztést. 

Az Apple mindig is büszkén hirdette, hogy a magánélet védelme számukra kiemelt prioritás, és mindent megtesznek, hogy tiszteletben tartsák a felhasználók privát szféráját. Ennek ellenére a vállalat egy olyan, sokak által kritizált új fejlesztést jelentett be augusztusban, amely a jó cél ellenére is komoly veszélyt hordoz magában, hiszen lehetővé teszi az iPhone-tulajdonosok totális megfigyelését.

Maga a fejlesztés azon az elven működik, hogy az Apple tárhelyére, azaz az iCloudra befutó képeket átvilágítja egy rendszer, amely automatikusan jelez, ha valaki pedofil tartalmat tárol a telefonján, és szükség esetén értesíti a hatóságokat. Habár a szándék valóban dicséretes, ahogy azt korábban már mi is megírtuk, a kivitelezés miatt számos kritikai érte a céget: egyrészt kiszolgáltatottá teszi a felhasználókat a lehetséges visszaélésekkel szemben, másrészt lehetőséget teremt egyes kormányoknak arra, hogy visszaélve a helyzettel politikai ellenfeleik után kémkedjenek.

Bár kezdetben a negatív visszajelzés süket fülekre talált, most nagyon úgy néz ki, hogy mégsem a közeljövőben fog élesedni az újítás, az Apple ugyanis úgy határozott, hogy a rendszer finomításra szorul, és a kivitelezés is további átgondolást igényel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!