A vállalat kezd átállni a Google katasztrofális okostévé rendszerére, ahelyett, hogy a sajátját kalapálná ki rendesen.

A Panasonicot imádjuk, mert a cég olyan kép- és hangminőséget produkáló tévéket tesz le az asztalra évről-évre, amitől sírva fakadunk örömünkben. De ettől függetlenül az is tény, hogy a cég néha olyan hajmeresztően butának tűnő húzásokat vállal be, amitől csak a fejét foghatja az ember.

Panasonic Android tv
Most a jelek szerint azt találták ki, hogy fokozatosan átállnak a Google által fejlesztett Android TV okostévé platformra, és ezzel párhuzamosan elengedik a saját megoldásokat. Legalábbis erre utal, hogy két olyan újabb szériát (JX600, JX700) jelentettek be, amely erre a platformra épül, úgy, hogy az idei kínálatban már több ilyen szériájuk is van. Ahhoz képest, hogy tavaly még csak egyetlen kósza androidos televízióval próbálkoztak, ez bizony látványos változás, és világosan jelzi, hogy mi is a cég végső célja.
Rendben, a saját MyHomeScreen nevű okostévé rendszerük felett tényleg eljárt az idő, nem is nagyon fejlesztgetik, de még így is messze jobb, mint a rendszeresen befagyó, megakadó, újrainduló, alkalmazások elindulását blokkoló, szolgáltatásokat önkényesen elérhetetlenné tevő Android TV. Viccen kívül, ez utóbbitól sikítófrászt kap olykor az ember, annyira idegesítő tud lenni néha.

Ráadásul az LG pont idén dobta piacra saját smart platformját, és hát a webOS messze jobb, mint az Android TV, és a vadiúj Google TV-t is simán leveri, ami szintén nagyon messze van a tökéletestől. Szóval a Pana, ha már mindenképpen váltani akart, akkor választhatta volna ezt is, de nem, inkább megint valami hülyeséget csinálnak. Elkeserítő, komolyan.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!