Kép: Techeblog

Az Xpeng otthoni barátnak szánja az unikornisát, amire ahányszor nézünk rá, annyiszor nem tudjuk eldönteni, hogy tetszik, vagy inkább riaszt.

Bő harminc évvel ezelőtt a szülők, ha éppen nem tudtak foglalkozni a gyerekükkel, akkor azt a megoldást választották, hogy vettek neki egy Commodore 64-et, ami elé leültették. Onnantól kezdve a csimota órákra elveszett a The Last Ninja, az ACE, vagy éppen az Infiltrator világában, és meg volt oldva a nevelés. Nem azt mondjuk, hogy ez helyes dolog, de volt ilyen is. Most azonban, 2021-ben ennél már több kell, és a kínai Xpeng nevű, egyébként elektromos járműveket gyártó cég azt gondolta, a modern idők modern dolgokat kívánnak. Ezért létrehozták a robotunikornist, ami házi barátja lehet a gyermekeknek. Azt kell mondjuk, teljesen ambivalens érzést vált ki belőlünk ez a termék, mert egyszerre nyűgöz le, és int távolságtartásra a látványa.

A hivatalosan “Little White Dragon” (Kis Fehér Sárkány) emlegetett unikornis számos kamerával és szenzorral rendelkezik, illetve LiDAR segítségével térképezi fel környezetét. Amennyiben elfogy az energiája automatikusan a töltőjéhez vonul, és meditációs állapotba merül. Egyéb tulajdonsága, hogy akár még lovagolni is lehet rajta a gyerekeknek, de a nyereg lecserélhető úgy, hogy teherhordóként funkcionáljon a robotjószág. Arról, hogy az unikornis mikor kerül forgalomba és mennyiért, nincs információ. De ha a leginkább hasonló terméket nézzük, ami a Boston Dynamics Spot nevű robotkutyája, az 74 500 dollárba kerül. He Xiaopeng, az Xpeng társalapítója és vezérigazgatója reméli, a termék szórakoztató lesz a gyerekek számára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!