A vállalat új okostévé rendszert mutatott be az LG River OS személyében. Nyugdíjba küldik a webOS-t?

Az LG neve mára összeforrt a webOS okostévé rendszerrel, ami a mai napig az egyik legegyedibb és legjobban használható megoldás a televíziós fronton. A cég évről-évre kalapálgatta a platformot, és a szokásoknak megfelelően idén egy új verzióval rukkoltak elő, amely komoly frissítéseket tartalmazott. Eddig nagyon úgy festett, hogy a cég totál elégedett a webOS-sel, ráadásul el is kezdték árulni a más gyártóknak is.

LG river os

Épp ezért érkezett derült égből villámcsapásként a hír, a konszern előáll egy vadiúj rendszerrel. Ez az LG River OS, amelyről azt állítják, hogy több felhasználó kezelésére is képes, és totálisan személyre szabható. Azaz mindenki maga döntheti el, hogy milyen ikonok, szolgáltatások, funkciók, bemenetek vagy csatornák kerüljenek elé. Emellett a folyamatosan monitorozza a használati vagy tartalomfogyasztási szokásokat, és ennek alapján képes odaillő ajánlatokkal bombázni a gazdáit. A cég szerint egy rakat más piaci szereplő érdeklődik a megoldásuk iránt, ami talán abban különbözhet a leginkább a webOS-től, hogy nem mozgásérzékelős távvezérlőre optimalizálták, és így lehet mellé olcsóbb, hagyományos távirányítókat is pakolni.

Az első Rive OS okostévé rendszerrel ellátott tévé már állítólag idén ősszel a boltokba kerül Indiában, de az biztos, hogy ez nem egy LG készülék lesz. Az viszont egyelőre még nem világos, hogy maga az LG átáll-e az új platformra, vagy maradnak a jól bevált webOS-nél.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!