Íme a Kánaán a videojátékosok számára

Elég megszállottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki több ezer konzolt tartson otthon, de a videojátékosok számára mindenképpen egyfajta mennyország lenne egy ilyen gyűjtemény. 

Kevesen tudják, de tegnap volt a Nemzetközi Videojáték Nap, ami egyébként van júliusban is, bár feltételezhető, hogy nem sok embernek befolyásolja az életét. Ez a nap elvileg arra jó, hogy a videojátékosok megosszák egymással kedvenc elfoglaltságuk örömeit, beszélgessenek azokról a címekről, amiket a leginkább szeretnek, vagy amelyek nosztalgikus hangulatba ringatják őket. A texasi Richardsonban élő, villamosmérnökként dolgozó Linda Guillory igazi fanatikusnak számít, hiszen nem csupán elkötelezettje a témának, hanem lelkes gyűjtő is. Olyannyira, hogy a Guinness rekordot is ő tartja a legnagyobb kollekcióval, amely 2400-nál is több konzolt jelent.


Megvan neki például a kosárlabdás, ikonikus Red Conic, amit még nyolcéves korában kapott. De rendelkezik olyan ritkaságokkal is, mint a Coleco Pacman, a Tandy Cosmic 200 Fire Away, Actronics Grandprix Turbo, Epoch Galaxy II, valamint a Toytronic-tól származó Soopa Doopa. Ahhoz, hogy valódi ritkaságokra leljen, elég sokszor utazott Japánba, ám minden egyes látogatása gyümölcsöző eredményeket hozott. Saját elmondása szerint rengeteg japán településen járt, és amint egy pletykát hallott, hogy valahol rá lehet lelni valami értékesre, feladatának érezte, hogy az övé legyen. Ez a fajta elszántság még a leginkább elvetemült videojátékosok között is ritkaság.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?