Kép: Techeblog

Nem igazán értjük, mi volt a koncepció a Lo Res Car esetében, de nagyjából úgy néz ki, mint egy vektorgrafikás játék járműve, vagy egy hiba a mátrixban. 

Sokszor volt már, hogy értettük, mit szeretne az alkotó egy furcsa formával, szokatlan kivitelezéssel, vagy elsőre nehezen értelmezhető funkciókkal. Nos, a Lo Res Car esetében, ami egyébként egy autó, érthetetlen mi volt az, ami miatt megszülethetett. Doug DeMuro autóipari személyiségnek nemrégiben lehetősége nyílt kipróbálni és bár a jármű úgy néz ki, mintha az új Mátrix Feltámadás című filmből származna, ez egy valódi, működőképes négykerekű. Messziről úgy tűnik, mintha egy lebegő űreszköz lenne, de tervezője, Rem D. Koolhaas valójában az eredeti Lamborghini Countachból merített ihletet.

Hogy mi a hasonlóság? Nos, Koolhaus először 3D-s szkennelést végzett a Lamborghini Countach miniatűr modelljéről, majd kézzel manipulálta a képet, többszörösen csökkentve annak felbontását, amíg a legendás szuperautó meghatározó ívei és vonalai szinte teljesen eltűntek. Két vezérelv volt: nincsenek ajtók, hanem egy polikarbonátból készült, le-fel mozgatható tető, amely alatt akár két utas is elfér, a másik pedig az elektromos hajtáslánc. Ahogy a videóban is látható, a végeredmény egy kívülről még csak-csak valamilyen szinten elfogadható megjelenéssel bíró izé, amit akár a legendás Elite című játék valamelyik űrhajójaként tudunk értelmezni. Az alacsony felbontás odabent is visszaköszön a szögletes kormány, a büntetőpad jellegű ülések, és a hosszú, sallangmentes kormány formájában. Ahogy a videós tesztből kiderül, a hajtáslánc szűk 50 km/h-ra képes gyorsítani a járművet, ami rendkívül kényelmetlen, és valójában nem jó semmire.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!