Lesz szexi, pici iPhone!

Jön az Apple iPhone 13 Mini, ami azoknál válhat be, akik nem batár telefonban gondolkodnak.

A telefongyártók nem nagyon akarják észre venni, de van egy rakat ember, aki igazából nem akar óriástelefont. Beérnék sokan a kisebb, de könnyebben kezelhető masinákkal is, viszont azért a teljesítmény és a használhatóság továbbra is fontos számukra. Emiatt aztán alig van kompakt, jó okostelefon ma a piacon. Ezért is volt nagy durranás, amikor az Apple tavaly bejelentette az iPhone 12 Mini nevű eszközt, amely pontosan ezt az űrt volt hivatott betölteni. Azonban szegény Mini árazását eléggé elbénázták, és így szép nagyot bukott.


iphone 13 mini

Emiatt sokan féltették a koncepciót, azaz, hogy az Apple kivégzi az újszülött termékcsaládját, de szerencsére a cupertinói gigacég háza táján más a szemlélet. Adtak még legalább egy esélyt a Mininek, hiszen bejelentették, hogy érkezik az új verzió, az Apple iPhone 13 Mini névre hallgató masina.

Az új A15 Bionic chipsetet kapta meg, 6 GB RAM és egy ötmagos GPU társaságában. Papíron a teljesítménnyel nem lehet gond, mint ahogy a képernyővel sem. 2340 x 1080 képpont felbontású, 5,4 inches OLED kijelzőt kapott, amelynek csúcs fényereje elérheti az 1200 nitet (pillanatokra), a stabil max fényereje pedig 800 nit. Két darab 12 megapixeles kamerát kapott, egy f/1.6 rekeszértékű, tehát sötétben is szuperül teljesítő főkamerát, és egy 120 fokos, ultraszéles látószögű f/2.3-as egységet. Víz- és porálló a kicsike, viszont az árazása továbbra sem annyira remek, hiszen nálunk 295 000 forintért kezdik árulni a legalapabb, 128 GB-os tárolókapacitással megtámogatott verziót.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?