Ciklus követő appal rukkolt elő a L’Oréal

A világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási vállalata, a L’Oréal Csoport összefogott egy femtech alkalmazással, a Clue-val, hogy közös erővel felhívják a figyelmet a női ciklus és a bőr állapota közötti összefüggésekre. 

A hormonok egyensúlya a menstruáció alatt megváltozik, és mindez a bőr állapotára is kihatással van. A menstruáció előtti héten emelkedik az androgén hormon termelése, több faggyút kezd el termelni a bőr, ami sok nőnél pattanások kialakulásához vezethet. A L’Oréal ezért úgy döntött, együttműködésre lép a Clue femtech-vállalattal, hogy kellő ismerettel lássa el a felhasználókat a bőr és a mentruációs ciklus kapcsolatáról.


A Clue Period Tracker alkalmazás jelenleg a világ egyik legnépszerűbb menstruációkövető appja, amelyet több mint 12 millió felhasználó töltött már le, 190 országban. A L’Oréal célja, hogy a meglévő tartalmak mellett bőrápolással kapcsolatos tudományos tartalmakkal bővítse az applikáció már meglévő funkcióit, továbbá a www.helloclue.com webhelyen is számos érdekes információval szolgáljon a bőr egészségével és a mentruációs ciklussal kapcsolatban.

clue
Fotó: Fortune

A L’Oréal ígérete szerint az applikáció segítségével  a nők egyszerűbben megérthetik a hormonális ciklusokhoz kapcsolódó bőrproblémákat, és ezáltal a szép és egészséges bőr megértéséhez is közelebb kerüljenek.

A Clue Period Tracker elérhető a Google Play és az App Store alkalmazás-áruházakban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?