FOREO BEAR: Előre ittunk a medve bőrére, ám ezúttal nem okvetlen

Az alábbi posztban minden nő rémálmáról a ráncos, megereszkedett bőrről lesz szó, illetve egészen pontosan arról, hogy mit tehetünk ellene a FOREO BEAR névre keresztelt hight-tech arcfeszesítő segítségével.  

Most őszintén, tegye fel a kezét, aki nem tart a ráncoktól, vagy attól, hogy idővel megereszkedik a bőre? Te, aki feltetted a kezed, nagyon szerencsés vagy, és feltehetően te gondolkodsz jól, ám a nők többsége mégiscsak szeretné felvenni a versenyt az idővel, és erre komoly pénzeket is hajlandóak áldozni, ha abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy erre van is lehetőségük.


A FOREO BEAR nevű készüléke mikroárammal és T-Sonic™ rezgéssel siet a megereszkedett bőr segítségére, olyan technológiát használva, amely mögött végre tényleg igazi science van!

foreo bear
A BEAR mellett egy töltő, egy rózsaszín szütyő, egy műanyag tartóálvány és egy FOREO szérum minta található a csomagban.

A macifül mögötti tartalom 

Ha képben vagy a különféle beauty kütyükkel, akkor bizonyára nem kell neked bemutatnom a svéd FOREO márkát, amely időről-időre újabb és újabb professzionális kozmetikai eljárásokat hoz el az otthonunkba: Luna nevű családjuk az arctisztítást helyezi a középpontba, az UFO széria a LED fényterápia segítségével a hatóanyagok magasabb szintű felhasználására törekszik, míg a BEAR a professzionális, mikroárammal történő arcfeszesítést tűzte ki célul. Talán nem árulok el vele nagy titkot, de az összes mütyür közül már előzetesen is a BEAR ragadta meg leginkább a fantáziámat, így nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy egy ilyen készüléket is lehetőségem lesz tesztelni.

A BEAR egy már ismert elektrokozmetikai eljárással dolgozik, amely mikroamperes erőségű árammal stimulálja a bőr izmait, aktivizálja a sejtműködést, ezáltal segíti az izmok önálló regenerálódását, aminek hatására a bőr megemelkedik, tónusosabb és feszesebb lesz. A mikroáramot arra a finom szintre hangolták a készítők, hogy enyhe áramérzet mellett is alapvetően kellemes, ám hatékony otthoni kezelés legyen, ahol a maci fülekre emlékeztető, krómozott cinkötvözetből álló elektródák által kibocsátott áram erőssége fokozatosan emelhető mindenkinek az egyéni érzetéhez igazítva.

foreo bear
Krómozott cinkötvözetből álló elektródák, amelyek felveszik a harcot az idővel.

Használat lépésről lépésre

A FOREO BEAR-t a Foreo For You applikáció nélkül is el tudjuk indítani, de a többi készülékhez hasonlóan itt is érdemes már az első használat előtt összeszinkronizálni az eszközt az alkalmazással, mert ezáltal sokkal több funkció kerül a birtokunkba. A gépen egyetlen multifunkcionális gomb található, ezzel tudjuk be és kikapcsolni, illetve vezérelni a mikroáram erősségét, ám ha az applikációt is bevetjük mellé, akkor pontosabban szabályozhatjuk az áramerősség mértékét, illetve azt is eldönthetjük, hogy szeretnénk-e a T-sonic pulzálást, ami mélyen a pórusokba hatolva növeli a keringést és lazítja az arc feszülését.

Az applikációt már az első használat során érdemes letöltenünk.

A készüléket csakis magas viszkozitású, víz alapú vivőgéllel lehet használni (máskülönben sem a hatékonysága, sem az élmény nem lesz ugyanaz), ám mielőtt még bármihez is hozzáfognánk, alaposan tisztítsuk meg az arcunkat két lépésben, először egy olajos alapú, majd egy vízbázisú lemosó segítségével, hogy semmilyen olaj vagy szennyeződés ne maradjon a bőrünkön, ez ugyanis akadályozhatja a mikroáram útját. Ha ez megtörtént, kenjük be a géllel a kezelni kívánt területet, ám ne egyszerre az egész arcot, csupán azt a részt, amit először kezelni kívánunk: tehát kezdetben mondjuk az arc bal, majd a jobb oldalát, végül pedig a homlokot és a nyakat, ezzel ugyanis elkerülhetjük, hogy a gél beszívódjon a bőrünkbe, mire az adott területre érünk a géppel. Kezelés során érdemes úgy tartani a készüléket, hogy mindkét gömb érintkezzen a bőr felületével, és végig belülről kifelé haladó mozdulatokkal haladjunk. Én személy szerint több YouTube videót is megnéztem a szakavatott mozdulatok elsajátítása érdekében, és ezt javaslom a leendő BEAR-tulajdonsoknak is, hiszen a kezdeti időszakban nagy segítséget nyújthatnak a videók a professzionális mozdulatok memorizálásában.

Mindig belülről kifelé haladó mozdulatokkal haladunk.

Papíron és a valóságban

Bár a gyártók szeretnek szuperlatívuszokban beszélni saját termékeikről, és hangzatos marketingszövegekkel vásárlásra csábítani a fogyasztókat, ezúttal nem egy átverésről, hanem egy tudományos kísérletekkel alátámasztott, valóban működő elektrokozmetikai eljárásról van szó. A bőr már az első használat után megemelkedik, feszesebb és tónusosabb lesz, amelyhez egy roppant különös, ugyanakkor kellemes érzés is társul, amelyet testépítő kifejezéssel élve kvázi úgy tudnék leírni, mintha bedurrannának az arcizmaink. Ebből fakad az azonnali lifting hatás, ami a kezdeti időszakban természetesen csak ideiglenes.

Fontos kiemelni, hogy a BEAR használata tényleg csak azoknak ajánlott, akik rászánják az időt, és az első néhány hónapban hajlandóak napi legalább 5-10 percet foglalkozni az arcbőrükkel, ha ugyanis maradandó hatást szeretnénk elérni, akkor a kezdeti időszakban  valóban szorgosan kell használnunk a készüléket. Később elég lehet heti 2-3 alkalom is, ám addig nincs helye a lazsálásnak!

A márka kínálatában (az arctisztítóhoz, vagy az okos arcmaszk készülékhez hasonlóan) ezúttal is megtalálható egy kifejezetten ehhez az eszközhöz kifejlesztett termék. A FOREO SERUM SERUM SERUM nevet viselő vízbázisú szérumhoz annyit fűznék hozzá, hogy egy alapvetően szép összetevőkből álló kozmetikumról van szó, amit horroráron, 19 990 forintért kínál a gyártó. Az indokolatlanul magas ára miatt semmiképpen nem ezt javaslom a BEAR mellé (természetesen, akinek nem számít a pénz, nyugodtan vegye meg), én a Rossmannban 1200 forint körül kapható aloe vera géllel használtam a kütyüt, ami szintén tökéletesen vezeti az áramot, és még a bőrt is táplálja. Maga a FOREO sem ragaszkodik egyébként saját márkás termékeinek használatához, hiszen mindenkinek egyedi a bőre és számos kombináció és köztes típus létezhet, így ami az egyik embernek használ, az nem biztos, hogy a másiknak is beválik.

A FOREO szérum helyett a Rossmannban kapható 1200 forintos aloe vera gél is tökéletes választás.

Megéri?

Meg. A FOREO BEAR két verzióban kapható: a nagyobb (64 x 79 x 39 mm, 90 gr), csak fukszia színben elérhető BEAR ergonomiailag az arc és a nyak nagyobb izmaihoz illeszkedik, a pink és levendula színben választható BEAR Mini (57 x 56 x 32 mm) pedig elsősorban szem és szájkörnyék kezelésére ajánlott, és csak három intenzitási szintet tud.

Ami az anyagi oldalt illeti, az általam is használt BEAR árcéduláján 299 euró olvasható, azaz nagyjából 100 ezer forint körül mozog a készülék, míg a kisebb kiadású BEAR Mini 199 euróért, azaz nagyjából 70 ezer forintért kapható. Ez az összeg amúgy nem kirívó ebben a műfajban, így aki megteheti, annak valóban érdemes lehet beruházni a a BEAR-re, amit ide kattintva már magyarországi szállítással meg is rendelhettek.

foreo bear
A FOREO BEAR kifejezetten csajos, fukszia színben érhető el.

[sc name=”facebook” ]

 • Teljesítmény
  (5)
 • Praktikusság
  (4.5)
 • Innováció
  (3.5)
 • Ár/érték arány
  (4.5)
 • Külalak
  (4.5)
4.4

Összegzés

A FOREO BEAR a svéd márka szerintem leghasznosabb készüléke, amely rendszeres és szorgos munkával valóban látványos és tartós hatást eredményez. A készülék hamar behozza elsőre borsosnak tűnő árát, hiszen egy ehhez hasonló kezelés a kozmetikusoknál alkalmanként tízezer forinttól kezdődik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?