A kínai űrállomás is beszállt a „fotózzunk bolygót” versenybe

Ami valójában természetesen nem verseny, és minden egyes fotóval, amit a kínai űrállomás készít, mi, földi halandók is nyerünk. 

Kínának elég zsúfolt éve volt az űrkutatást tekintve, hiszen egy marsjárójuk megkezdte a munkát a vörös bolygón, pályára állították az űrállomásuk egyik kulcsmodulját, és embereket küldtek oda látogatóba. Ezek a tajkonauták pedig nem voltak restek néhány nagyszerű fotót lőni és küldeni ide a Földre, amelyeken újfent láthatjuk, mennyire csodálatos fentről a bolygónk. A kínai űrállomás fotóit az ázsiai ország űrügynöksége tette közzé az elmúlt hetekben, miközben űrhajósaik (Nie Haisheng, Liu Boming és Tang Hongbo) három hónapos fentlét után elindultak visszafelé.


Az űrállomás fő egysége a Tianhe, amelynek 18 hónapos összeépítési terve van, tehát valamikor a jövő év vége felé lesz teljesen készen. A központi modul a tajkonauták űrbéli bázisa, ami bővülni fog két további, kutatási és kísérleti célokra tervezett modullal. A képek egyikén egy olyasfajta ablakot is láthatunk, mint a hajókon, míg egy másikon Hongo „hálószobája” szerepel, így azt is el tudjuk képzelni, hogy mekkora lehet ez az üvegfelület. Az ágynál jól látszik, hogy a tajkonauták alvás közben tulajdonképpen egyfajta hálózsákban vannak, mert máskülönben ellebegnének a súlytalanság miatt. Most, hogy fent a kínai űrállomás, a pizzázgató ISS, a teljesen magán SpaceX Inspiration4 missziója, elárasztanak minket az űrből jövő fotók, és ez így van rendjén.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?